4 Soorten Scones & Orange Curd

4 Soorten Scones & Orange Curd 4 Soorten Scones & Orange Curd

Vandaag de recepten voor 4 Soorten Scones & Orange Curd. Het was weer eens High Tea-tijd! Mijn beste vriendinnetje is zwanger (al 37 weken dus Baby Boefje komt ook al bijna, yes!) en met een aantal meiden hadden we stiekem een babyshower georganiseerd. Iedereen had wat lekkers meegenomen en ik moest me natuurlijk ook even uitsloven ;) Aangezien ik een High Tea zonder scones geen High Tea vind, stelde ik me verantwoordelijk voor dit onderdeel. Maar alleen maar standaard naturel scones maken, is natuurlijk niet LaSanne. Dus het werden 4 varianten. Daarbij serveerde ik room, Lemon Curd en Orange Curd. Waarom heb ik nooit eerder bedacht om Orange Curd te maken??? Zo geniaal lekker! Binnenkort ook maar eens Curd maken met aardbei, bosbessen of rabarber. Aan de slag dan maar!

Dit heb je nodig voor circa 40 kleine scones:

  • 500 gr bloem, 1 zakje bakpoeder, 150 ml melk of karnemelk, 50 gr zachte boter en een snufje zout.

E voor de variaties:

  • 2 el maanzaad, een handje rozijnen, flinke snuf kardemom, rasp van 1 sinaasappel, 1 zakje vanillesuiker en het merg van een half vanillestokje.

Dit heb je nodig voor de Orange Curd:

  • het sap van 2 sinaasappels, rasp van 1 sinaasappel, 75 gr boter, 75 gr suiker en 2 eieren. 

Verwarm de oven op 200C en bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Doe alle ingrediënten voor de scones bij elkaar in een mengkom en mix / kneed tot een mooie deegbal. Verdeel het deeg in 4 porties, hier maak je de verschillende varianten mee.

  • Variant #1: voeg een flinke snuf kardemom en het rasp van een sinaasappel toe aan het beslag en kneed er goed doorheen.
  • Variant #2: kneed een hand rozijnen door het deeg.
  • Variant #3: kneed maanzaad door het deeg.
  • Variant #4: voeg het merg van het halve vanillestokje en eventueel wat vanillesuiker aan het deeg toe en kneed het er goed doorheen.

Rol het deeg (stuk voor stuk) uit op een met bloem bestoven werkvlak tot het circa 1 cm dik is. Ik gebruik altijd een champagneglas om de rondjes mee uit te steken maar een ander klein rond uitsteekvormpje kan natuurlijk ook. Steek zoveel mogelijk rondjes uit het deeg. Kneed de restjes tot een bal en rol opnieuw uit. Doe dit tot je echt geen beslag meer over hebt. En herhaal dit ook met de andere deegvarianten. Met de totale portie deeg heb ik circa 40 scones kunnen maken. Dit is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van de grootte van je uitsteekvormpje. Schik de scones op de bakplaat en bak ze in circa 10 á 15 min gaar en goudbruin in de oven.

Ondertussen kun je mooi de Orange Curd maken. Volg de instructies die ik gaf voor het maken van deze Lemon Curd. Kleine tip: bij mij ging het mengsel op de één of andere manier redelijk vlot in de schift. Ik heb de Curd na poging 1 zelfs weggegooid. De schift kwam er gek genoeg pas in toen ik alle ingrediënten bij elkaar had en het in liet koken op een zacht vuur. Misschien reageert sinaasappel toch iets anders op hitte dan citroen…

 En zo zag het eruit, zó feestelijk en lekker allemaal!

IMG_0517

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.