Less is more van Sacha de Boer & Jacob-Jan Boerma

Het is weer tijd voor een kookboek-review! En deze keer het fijne nieuw exemplaar: ‘Less is more’ van Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma.

Sacha de Boer kennen we natuurlijk van het journaal, maar tegenwoordig werkt ze fulltime als fotografe en ze maakt oa. prachtige food-pics. Jacob-Jan Boerma is chef-kok en mede-eigenaar van restaurant De Leest in Vaassen. Samen brachten ze eerder de kookboeken ‘Down to earth’ en ‘Back to basics’ uit. Ook uit de titel van dit derde kookboek spreekt zoveel: eenvoud, pure producten en kwaliteit.

Het kookboek ‘Less is more’ staat voor koken met (minder dan) 8 ingrediënten. Een aantal ingrediënten die je standaard op voorraad hebt, daar gelaten. Wat direct opvalt is dat vrijwel alle recepten heel toegankelijk en makkelijk zijn. Weinig poespas of gekke ingrediënten en dat spreekt me aan. Sacha heeft de gerechten bovendien allen prachtig in beeld gebracht. Het zijn bijna stillevens geworden. De allure van de gerechten zit ‘m in het kiezen voor pure ingrediënten en in styling; verfijnd, met aandacht en in de juiste verhoudingen.

Zo maakte ik bijvoorbeeld kabeljauw met pompoenpuree en champignon-salade en ik voelde me bijna zelf ook een chef-kok. En ook bij de rode bietjes met noten-crumble was het effect groots. Door met aandacht te koken en het bord op te maken, ziet het gerecht er uiteindelijk super uit. Zie ook onderstaand recept (klik op de foto), waarbij ik me liet inspireren door dit kookboek. Dat spreekt toch voor zich?

IMG_5522

Ik vind dit soort recepten erg fijn als ik een menu voor vrienden of familie voorbereid. Ik hoef niet tig ingrediënten aan te schaffen en uren in de keuken te staan om toch een mooi en heerlijk maal op tafel te zetten. Laat je dus vooral inspireren voor de kerst dit jaar!

Door wie of wat laat jij je graag inspireren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.