Bron foto: https://www.bol.com/

Vind je het soms ook zo lastig om af te wisselen in elke keer weer een fijn en gezond ontbijt? Bij mij is het ritme de laatste tijd redelijk fantasieloos: de ene dag kwark of een kom havermoutpap en de andere dag een smoothie. Ik ben wel toe aan nieuwe recepten en inspiratie. Het boek ‘Gezond ontbijten’ van Ineke Haisma komt dus als geroepen; een fijn kookboek vol heerlijke en goede ontbijtrecepten. Perfect voor snel doordeweeks of uitgebreid in het weekend.

Naast tig fijne recepten, geeft Ineke  veel tips voor een goed eetpatroon. Het idee is, is dat een goed ontbijt de basis is voor de rest van de dag. Kies dus voor een gezond ontbijt om er vervolgens de hele dag van te kunnen profiteren. Je hebt minder snel opnieuw honger, kunt je goed concentreren en je voelt je fit.

Ineke koppelt aan elke dag een thema: maandag is papdag, op dinsdag breek je een eitje, woensdag is pannenkoekendag etc. De recepten in dit boek zijn vervolgens onder deze thema’s verdeeld. Erg handig.

De speltpannenkoeken, smoothies, havermoutpap en omelet kennen we natuurlijk heus al wel. Toch biedt dit kookboek per thema veel leuke recepten om voor goede afwisseling en variatie te zorgen. Ik maak mijn havermoutpap bijvoorbeeld altijd met gewone melk en water, maar ga zeker eens amandelmelk en rijstemelk uitproberen. En mijn kom kwark pimp ik steeds vaker met gebakken fruit (zie hier ook mijn versie van dit recept) of met sinaasappel, hazelnootjes en kaneel. Inderdaad volgens recepten uit dit boek. Of ik kies een keer voor geitenyoghurt in plaats van gewone. Wat kun je qua recepten nog meer verwachten? Bijvoorbeeld deze verrassende combi’s:

  • Appel-pompoencrumble met walnoten
  • Fruitsalade met avocado
  • Wortelpannenkoekjes
  • Quinoapap met gedroogd fruit en amandel
  • Noten-zadenbrood

Dat klinkt al goed toch? Gun jezelf een gezonde start van de dag en neem er even de tijd voor. Dit hoeft niet uren te duren en meestal kun je de ontbijtjes erg goed de avond van tevoren voorbereiden. Fijn toch? Check hier nog mijn fijne ontbijtrecepten en je dag kan niet meer stuk ;)

Fijne dag allemaal!

4x Healthy smoothie Granola Havermoutpannenkoekjes met appel-perencompote

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.