Wat LaSanne (w)eet

Wat LaSanne (w)eet 

Wat LaSanne (w)eet

Als je kijkt naar de recepten die ik zoal met jullie deel kun je concluderen dat ik veel groente eet, af en toe vlees en vis, in de weekenden wat zoetigheid en dat ik graag dat fijne comfy en healthy gevoel krijg van eten. Ik wil dus graag met jullie delen welke keuzes ik maak qua voeding en waarom.

Planning & voorbereiding

Vaak plan ik van tevoren wat ik de komende dagen ga eten. Dan kan ik in één keer alle boodschappen doen, scheelt het in de kosten én hoef ik de rest van de week niet meer te bedenken wat ik ga eten. Handig!

Diëten & voorschriften

Je kunt op het web en in allerlei kookboeken veel informatie over eten vinden.  Ik vind het vaak een wirwar aan informatie en dingen spreken elkaar soms ook tegen. Is sojamelk nou wel of niet gezond en hoeveel eieren mag ik per week? Ik heb dit soort informatie daarom lang genegeerd en at waarvan ik dacht dat het goed (en anders gewoon lekker) was. Ik ben redelijk nuchter als het op gezondheid aankomt. In de wirwar van informatie was ik echter wel op zoek naar een vast voedingspatroon dat bij mij paste. Met het lezen van de Voedselzandloper heb ik eindelijk een soort basis gelegd. Maar de belangrijkste conclusie is toch wel dat je voor jezelf moet bepalen wat wel of niet bij je past. Welke producten je wel of niet goed doen en waar je wel of geen behoefte aan hebt. Volgens de Voedselzandloper kun je bijvoorbeeld zuivel het beste laten staan. Ik heb echter gemerkt dat ik (vooral na het sporten) echt behoefte heb aan yoghurt. Heerlijk om zo’n beker biogarde leeg te lepelen!

Wat past bij mij?

Het (bijna geheel) schrappen van aardappels, pasta, rijst en brood is voor mij geen enkel probleem. En als je wilt afvallen: het werkt echt als je deze producten laat staan. Een enkele keer eet ik deze producten toch nog wel. Dit is uit praktische overweging maar soms ook omdat ik er zin in heb. Ik wil niet te streng zijn en kunnen genieten. Verder gebruik ik weinig zout en suiker.

En wat past bij jou?

Ik heb voor mezelf wel duidelijk welk voedingspatroon bij mij past. Door mijn ideeën met jullie te delen wil ik jullie ook vooral niks opleggen. Je moet voor jezelf bepalen wat je belangrijk en goed vindt en ik hoop je daarbij alleen maar te kunnen inspireren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.