(Na)zomer!

(Na)zomer! We kunnen het misschien jammer vinden dat de zomer alweer bijna ten einde is, maar laten we liever proberen dat fijne zomerse sfeertje extra lang vast te houden. Want wat kan de nazomer fijn zijn zeg! Er zijn nog zoveel dagen met heerlijk weer, momenten om buiten in de zon je koffietje te drinken of om buiten te eten en in de avond bij de nog warme barbecue te blijven zitten. Doordat ik vroeg in het seizoen al op vakantie ging (in juni) en nu nog een keer  mag (de eerste twee weken van september, vanaf volgende week dus!), heb ik voor mijn gevoel een extra lange zomer met heel veel mooi weer en heel veel heerlijk zomer-eten.

(Na)zomer! Leuke terrasjes in de zomer  LaSanne barbecue Zomerse taart maken  (Na)zomer!

Barbecue-time

Qua koken en eten is het deze (na)zomer toch wel thema grillen en barbecueën. En dan niet alleen maar vlees, maar vooral veel groente, vis en gepofte (zoete) aardappel met citroen. Weinig toevoegingen, gewoon pure ingrediënten met wat verse kruiden. Heerlijk! Wat ik de afgelopen weken erg vaak gedaan heb is groente grillen/roosteren in de oven of in de grillpan op het vuur. Heerlijk verschillende groenten door elkaar – denk aan venkel, courgette, paprika, sjalotjes, tomaten en aubergine. En natuurlijk baba ganoush en soep van gegrilde paprika en tomaten. Gegrilde groenten in een salade vind ik ook top, zeker in combinatie met wat hüttenkäse en olijfjes: de perfecte lunch (en jaloerse blikken van collega’s ;)). Als we volgende week gaan kamperen in Frankrijk, nemen we geen kookstelletje mee: we gaan toch alleen maar barbecueën! Ik heb er nu al zoveel zin in!

heerlijke burgers leuke adresjes in de stad  comfortfood nazomer picknick

Midden-Oosterse sferen

Wat ik in de (na) zomer ook erg lekker vind, is lekker pittig eten zoals een curry of linzensoep met Midden-Oosterse touch. Maar dan wel met lekkere frisse zomergroente zoals boontjes en erwten. En ik heb in de afgelopen zomermaanden nog meer ontdekt hoe je echt goed vegetarisch kunt koken. Zo maakte ik regelmatig hartige taarten en de ultieme hamburger met grote champignons en perzik. Zelfs vriendlief die erg graag vlees eet, is fan geworden. Het recept van deze hamburgers zet ik binnenkort online!

LaSanne smoothies (Na)zomer! Zaterdag bakdag Tapas maken (Na)zomer!

Waar ik me de komende weken op ga richten? Ik merk dat ik stiekem toch meer ben gaan snoepen en dat komt omdat ik wat te weinig eet. De porties per ontbijt, lunch en avondmaaltijd zijn goed. Het zit ‘m echt in de tussendoortjes. Alleen een fruitsalade of ‘s middags wat snackgroente en een paar rijstwafels zijn voor mij niet genoeg. Ik krijg dan toch weer trek en dat is niet handig aangezien er op kantoor altijd wel wat te snoepen valt… Dus aan de slag met leuke recepten voor gezonde tussendoortjes zoals notenrepen, speltcrackers, healthy bonbons, suikervrije cake, etc etc.

Maar eerst vakantie: Viva la France! Tot over 2,5 week!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.