liebsteraward2

Door alle drukte van de afgelopen 2 weken in het offline leven, is dit item nog even blijven liggen… Maar super leuk: ik ben dus genomineerd voor de Liebster Award! Esther van lifestyleblog Essines.nl heeft mij genomineerd. Heel erg leuk om van haar te horen wat ze van mijn website vindt. Bedankt hiervoor Esther!

Wat is de Liebster Award?

De Liebster Award is een online award voor nieuwe/beginnende bloggers waarmee ze extra in de spotlight komen te staan. Nou is LaSanne natuurlijk niet erg nieuw – ik ben inmiddels al anderhalf jaar bezig – maar ik heb minder dan 1.000 volgers op Facebook en dan mag je ook meedingen :) Doordat elke genomineerde blogger zelf ook 10 bloggers nomineert, leer je je mede-bloggers kennen. Dat is natuurlijk erg leuk!

Wat wordt er van mij verwacht?

Bij de nominatie hoort het beantwoorden van 10 vragen die Esther voor mij bedacht heeft. En het nomineren van andere bloggers. Wie o wie gaan dit worden?? Dat blijft nog even een verrassing. Eerst de vragen maar eens beantwoorden…

  • Wat was de aanleiding voor jou om te gaan bloggen?

Koken en bakken zijn altijd al hobby’s geweest. Dit heb ik van huis uit mee gekregen en ik heb mezelf leren koken uit kookboeken. Toen ik anderhalf jaar geleden een tijdje zonder werk zat, had ik mooi de tijd om aan deze hobby een Foodblog te koppelen. En ik heb daar geen seconde spijt van gehad! 

  • Wie of wat inspireert je?

De meeste inspiratie haal ik uit kookboeken, magazines en allerlei websites en social media. Heerlijk op Pinterest plaatjes verzamelen, de geur opsnuiven van een nieuw kookboek of recepten scheuren uit tijdschriften. Ook haal ik inspiratie uit producten, boodschappen doen en gewoon in de keuken wat ‘uitproberen’. En uiteraard van mooie gerechten als ik uit eten ga: ik doe altijd weer nieuwe ideeën op. 

IMG_1081 IMG_5969 a DSCN7204a

  • Hoeveel tijd besteed je aan je blog?

Dat vind ik heel lastig in te schatten. In m’n hoofd ben ik er namelijk heeeel vaak mee bezig. En in praktijk stiekem ook wel meer dan ik altijd denk. Koken, fotograferen, foto’s bewerken, artikelen schrijven, social media, bloggers meetings… Elke dag 2 uur is wel reëel denk ik. 

  • Met welke camera maak je je foto’s en met welk programma bewerk je ze?

Toen ik begon met bloggen, maakte ik de meeste foto’s gewoon met mijn iPhone. Later ben ik mijn camera gaan gebruiken en sinds een aantal maandjes fotografeer ik met een spiegelreflexcamera (Canon). Ik fotografeer altijd in RAW omdat bewerken dan het makkelijkste is. Dat bewerken doe ik overigens gewoon online via befunky.com

  • Beschrijf jezelf in drie zinnen

Ik beschrijf mezelf liever in een aantal steekwoorden. Dat mag ook wel toch? Ik ben creatief, ondernemend, eigenwijs en positief. Daarnaast heb ik een brede interesse, ben ik nieuwsgierig en maak ik makkelijk contact met anderen.

IMG_1735a IMG_5522 FullSizeRender (3)

  • Beschrijf je blog in drie zinnen

Met LaSanne wil ik laten zien dat het niet moeilijk is om een verantwoorde maaltijd op tafel te zetten én dat het vaak niet zo precies komt. Heb je iets niet in huis? Gebruik dan vooral een alternatief. Geef er je eigen draai aan en gebruik je creativiteit. En het hoeft niet altijd 100% healthy te zijn. Zoek hierin de balans en ga er bewust mee om.

  • Welk boek heeft je het meest geïnspireerd?

Als ik het puur op kookboeken betrek, heb ik de meeste inspiratie gehaald uit de kookboeken van Jamie Oliver en Yotam Ottolenghi. Door deze kookboeken heb ik echt leren koken. Ik hoef niet perse alle kookboeken te hebben en natuurlijk zijn er nog tig andere fijne boeken te krijgen, maar op de recepten van deze beide chefs kom ik vaak terug.

  • Over welke onderwerpen lees je zelf het liefst op andere blogs?

Natuurlijk zoek ik vaak nieuwe recepten op andere blogs. Maar meestal lees ik graag over andere onderwerpen. De laatste tijd ben ik bijvoorbeeld ‘into’ minimalisme en vind ik lijstjes.info een heel fijne site. 

IMG_5178 DSCN6903 IMG_0581

  • Wat vind je het meest inspirerend aan de plek waar je woont?

Omdat ik nog maar een week in Oldenburg woon (ik kom eindelijk weer in Nederland wonen), richt ik me voor deze vraag op Groningen; de plek waar ik ga wonen en waar ik echt thuis ben. Groningen bruist; er is altijd wat te doen, er zijn leuke winkels en restaurants én er zijn nog steeds zoveel leuke plekken om te ontdekken. De laatste tijd word ik alleen al super blij van fietsen door Groningen. Op m’n barreltje door alle drukte heen: I love it!

  • Wat vind je het grootste nadeel aan bloggen?

Voor zo ver er al nadelen zijn aan bloggen… misschien dan toch dat het schrijven van artikelen vaak tijdrovend is. Ik zou soms vaker wat willen posten maar kom er dan simpelweg niet aan toe. Ik steek er veel meer uren in dan wat ik daadwerkelijk op mijn website laat zien. Gelukkig kan ik dat via Facebook en Instagram wel makkelijker communiceren en kunnen jullie op de hoogte blijven.

Naast het beantwoorden van deze 10 vragen, heb ik ook andere bloggers genomineerd en stel ik hun een aantal vragen. Benieuwd welke bloggers ik genomineerd heb? Check dan snel dit artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.