IMG_3155 IMG_2212

Puur betekent voor mij eenvoud: een gerecht hoeft niet uit tig ingrediënten te bestaan, maar met 5 stuks kun je al een culinair wonder verrichten. Eén van mijn nieuwste ontdekkingen: meergranen crackers met avocado, rode biet en balsamico-siroop. Of een kommetje fruit met wat stukjes extra pure chocolade en een blaadje verse munt: zó eenvoudig en zó lekker!

In mijn ‘kookcarriere’ ben ik er telkens opnieuw achtergekomen hoe makkelijk het is om van alles zelf te maken. Wat ik eerder nog wel in potjes of zakjes kocht, maak ik nu in een handomdraai zelf en dan met name de sausjes en smeersels: aioli, hummus, lemon curd, pesto, kruidenboter, etc etc. Je weet dan in ieder geval wat er in je eten zit en bovendien: je bepaalt zelf de smaak, dus vaak is het resultaat lekkerder dan wat er in de potjes zit!

Ik vind het erg leuk om te ontdekken dat ze hier in Duitsland ook zo graag alles zelf maken: in de supermarkt geen voorgesneden groenten en er heerst echt een ‘zelf-brood-bakken-cultuur’, ik kan me daar wel in vinden :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.