Het is weer tijd voor een inspiratieblog! Ik wil het namelijk hebben over het vinden van balans en tot rust komen. Ik ben zelf altijd op zoek naar de juiste balans en rust en vind dit op verschillende manieren – vaak in kleine dingen. Ik heb een redelijk druk leven en dat kan wel eens voor onrust zorgen. Deze onrust maakt me heel gedreven waardoor ik mijn drukke rooster ook vol kan houden. Maar natuurlijk ken ik momenten dat het allemaal even teveel is en ik mijn rust moet pakken. Volgens mij is dit voor veel mensen herkenbaar en draait het – inderdaad – om de juiste balans. Wat mij daarbij helpt?

Voeding

Misschien een open deur: maar goede voeding is echt belangrijk. Ten eerste geeft het alleen al een goed gevoel om gezond en gevarieerd te eten. Daarnaast weet je dat je je lichaam de juiste voedingsstoffen geeft. Niet alleen het eten zelf geeft een goed gevoel, maar ook met aandacht recepten kiezen, inkopen doen en koken. Ook al sta ik maar 15 minuten in de keuken: koken ontspant. Ik weet dus dat ik mezelf dubbel beloon als ik een goede maaltijd klaar maak: de ontspanning uit het koken en de goede voedingsstoffen uit het eten.

IMG_0581 IMG_6093 DSCN6726 IMG_3593a

Water drinken

Dat water drinken goed is voor je, dat wisten we natuurlijk al. Water zorgt voor een goede stofwisseling en reinigt. Net als zuurstof heeft de mens altijd water nodig. Het vraagt soms wat aandacht om aan die gewenste 1,5 á 2 liter water per dag te komen. Op kantoor heb ik een fles water op mijn bureau staan en is het makkelijk om telkens een slok te nemen. Als ik thuis ben of onderweg, is het echter makkelijker te vergeten. Ik heb daarom altijd een flesje water bij me.

Sporten

Door te sporten blijf je fit, in shape en krijg je nieuwe energie. Niks nieuws volgens mij. Gewoon doen dus!

Yoga en ASMR

In yoga en de meditatieoefeningen die daarbij horen, kan ik tegenwoordig goed mijn rust vinden. Eerder kon ik niet de concentratie opbrengen en werd ik drukker in m’n hoofd bij het idee dat ik juist aan niks moest denken… Nu zoek ik die momenten van stilte vaker op. Op Youtube staan fijne filmpjes die ik graag kijk voor het slapen gaan. Zo ben ik de laatste tijd into ASMR. Dit is ongeveer het gevoel wat je krijgt als iemand door je haren kriebelt en je daar zo‘n fijne rilling van krijgt. Alleen dan zonder die rilling. ASMR kun je vinden door (met aandacht) met je nagels op de tafel te tikken, of over de ribbeltjes in de dop van de fles te gaan, of in een pak maïzena te knijpen, of de knispering van een verpakking. Klinkt dit raar? Ja he? Je moet er even inkomen en er aan wennen. Maar als je ‘het’ eenmaal hebt, kun je op elk moment een ASMR-moment creëren.

Sauna

Wat is de sauna toch heerlijk. Gewoon die warmte op je lichaam, en daarna de super verfrissende koude douche! Ik kan in de sauna volledig ontspannen en indutten en daarna weer fris en helder wakker worden. Perfect!

Schrijven

Schrijven maakt rustig. Alles wat er in je hoofd zit gewoon maar opschrijven, ordenen en nog eens doorlezen. Je zet de dingen letterlijk op een rijtje. Ik vind het altijd erg verhelderend. En het voordeel aan opschrijven: je kunt het loslaten. Je kunt het altijd weer teruglezen en hoeft het dus niet te onthouden.  Ik heb een notitieboekje waarin ik al mijn taken en dingen om te onthouden, opschrijf. Het is zo langzamerhand een soort dagboek geworden en ik heb het altijd bij me.

Bron foto: http://rebelwalls.nl/nl/designersforum/louise-jones/tropical-1/?item=prod_prod-s1%2F1000 Bron foto: http://creatiefschrijven.be/schrijfgids_pagina/schrijftips/

Thomas

Mijn kat Thomas betekent alles voor me. Het is voor niet katten-mensen misschien lastig te begrijpen, maar zo’n dier houdt onvoorwaardelijk van jou als baasje, is altijd blij om je te zien, oordeelt nooit en heeft je nodig. En dat is fijn. Thomas en ik hebben een innige band, hij komt altijd naar me toe, bemoeit zich overal mee en geeft regelmatig commentaar. En dat alles met zijn bijdehandte ‘lief-hoofd’. Thomas komt zelfs naar me toe als ik moet huilen en likt dan mijn tranen van m’n wang. Echt waar. En zo kan ik nog uren doorgaan over lieve kleine billy, abrikoosje, stoomboot of welke bijnaam we ook verzinnen.

Foto0053 IMG_5197 IMG_1081

Ik hoop jullie weer wat nieuwe inspiratie te hebben gegeven. Waarin vinden jullie je balans of rust?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.