Eten @ work

Eten @ work. Tja, hier in Duitsland is het gebruikelijk om tussen de middag warm te eten en bij mij op het werk is dus een kantine waar eten geserveerd wordt. Mijn collega’s maken daar gretig gebruik van en happen elke dag fantasieloze en vaak ongezonde maaltijden weg. Want helaas werkt Nigella Lawson niet in deze kantine, maar twee dames die het aangeleverde eten opwarmen. Dus je begrijpt wel: ik ben totaal niet enthousiast te krijgen voor dit eten en maak met liefde elke avond een gezonde lunch voor mezelf klaar om mee te nemen. Mijn overheerlijke courgettesoep krijgt flauwe opmerkingen van collega’s: “oh dat is groen, het zal wel gezond zijn”, maar ik krijg jaloerse blikken als ik mijn bakje met homemade curry opentrek en de kantine pas écht lekker begint te ruiken.

Zoiets als soep en curry neem ik niet zo heel vaak mee, meestal is het een salade. En is daar een recept van? Nee helaas niet. Ik trek namelijk gewoon de koelkast open, haal daar wat groenten uit, kook of bak een eitje, maak een dressinkje en maak zo elke keer weer een andere salade. Mijn nieuwste ontdekking: hüttenkäse als dressing gebruiken. Hüttenkäse is super healthy (mager én bomvol eiwit) en heeft een lekker zachte smaak.

IMG_2894 IMG_2890 IMG_4023

Naast een homemade lunch, neem ik graag een bakje fruit en zakje snoepgroente mee. En daarbij regelmatig een klein bakje met een handje noten of een beker met een fijne smoothie.

Toegegeven: op deze manier lunchen en tussendoortjes nuttigen, vraagt wel wat voorbereiding en tijd. Als ik het avondeten sta te koken, maak ik direct mijn bakjes klaar voor de volgende dag. Meestal gaat dit in één moeite door en doe ik dit in een handomdraai. Maar soms moet ik me er ook echt toe zetten en heb ik geen inspiratie. Ook al streef ik ernaar om elke dag vers te koken, ik heb er zo doordeweeks lang niet altijd zin in en wil me er wel eens makkelijk vanaf maken. Om dit te voorkomen bereid ik op zondagavond vaak wat dingen voor. Ik snijd bijvoorbeeld groenten of ik maak gezonde dips zoals hummus en baba ganoush. Ik maak alvast een portie granola en draai alvast de tonijngehaktballetjes.

Misschien denk je nu: wat een hoop werk en daar heb ik toch helemaal geen zin in op m’n zondagavond? Nou, ik wel dus! Ik doe graag wat extra moeite om goede voeding binnen te krijgen. En ik kan er erg van genieten om met aandacht te koken en te eten. Dat gun ik mezelf nou eenmaal :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.