Building the future of health: Picknicken in de stad

Building the future of health: Picknicken in de stad. Gisteren is de internationale conferentie ‘building the future of health’ in Groningen van start gegaan. Dit gaat over een gezond en goed leven binnen onze huidige bebouwde omgeving. Ik vind dat natuurlijk een erg interessant thema en mooi om daarbij te zien wat er gedaan wordt vanuit de gemeente en andere organisaties. Hoe leuk is het bovendien dat verschillende partijen de samenwerking aangaan en mooie projecten opzetten. De Gemeente Groningen organiseert tijdens deze conferentie, allerlei activiteiten zoals Urban Gym en Open Yoga. De Youth Food Movement (YFM – waar ik bij aangesloten ben) verzorgt in deze periode, in samenwerking met ’t Feithhuis, elke dag (woensdag t/m zaterdag) een picknick op het Martinikerkhof. Leuk!

Gisteren was de eerste dag van de conferentie en dus ook van de activiteiten in de stad. Ik heb, samen met twee andere YFM-dames, meegeholpen aan de picknick. En we kwamen zelfs op de radio, dat was tof! Dus bedankt RTV Noord :)

We hebben voor gezellige picknick-kleedjes gezorgd en ’t Feithhuis leverde de lunch: echte Groningse mosterdsoep, bio-brood met verschillende soorten beleg, vers fruit en snackgroente. De gasten konden niet alleen genieten van deze heerlijke lunch, maar er werd ook bij verteld waarom de producten nou zo goed zijn en wat achterliggende ideeën en doelen zijn. Het zijn bekende thema’s zoals lokaal produceren en inkopen, meer groenten en fruit en meer volgens de principes van Dutch Cuisine. Toch goed om dat telkens weer onder de aandacht te brengen.

Het was een mooie mix van partijen die samenwerken, een heerlijke en goede lunch, een goed verhaal en duidelijke doelen. Maar natuurlijk ook gezelligheid en erg mooi weer!

Voor meer informatie over de picknick, klik je hier. Meer informatie over de genoemde partijen, vind je hieronder:

Bron afbeelding: http://www.hannn.eu/Bron afbeelding: http://www.yfmgroningen.nl/ Bron afbeelding: http://restaurant-feithhuis.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.