Uit eten & uit drinken #6

In Uit eten & Uit drinken #5 schreef ik het al: Uit eten & uit drinken #6 is in de maak. En vandaag is het dan zover en kan ik 3 hotspots met jullie delen. Leuk! Wat is het toch leuk om nieuwe resto’s of koffiebars te ontdekken en te zien hoe enthousiast de eigenaren vaak zijn. Zo had ik eindelijk de gelegenheid om Anat te bezoeken, aan het Noorderplantsoen in Groningen. Zo leuk om haar te horen vertellen over haar zaak, goede voeding en de boodschap die ze uitdraagt. Dat inspireert en maakt dat je nog meer geniet! Maar eerst nog even deze twee andere hotspots:

Presse Bar – Bremen, Langenstraße 31

De leukste hotspots

Heb ik jullie al wel eens verteld over mijn zwak voor Bremen? Als je met de auto naar Bremen rijdt, straalt de beauty er niet vanaf, maar eenmaal in het oude stadscentrum begrijp je beter wat ik voel: Bremen leeft, bruist, heeft historie, kunst en tal van leuke wijkjes om te ontdekken. Bremen heeft ’the vibe’!  En hoe leuk is het dan om nieuwe hotspots te ontdekken zoals dit Grande Café / restaurant? Een beetje achteraf in het stadscentrum, maar daardoor een rustige plek. De zaak is zeer stijlvol ingericht, modern, licht en toch intiem en gezellig. De keuken is open, dus je kunt een kijkje nemen terwijl je eten wordt bereid. Ze streven ernaar om zoveel mogelijk biologische producten lokaal in te kopen en ze hebben een wisselend weekmenu. Ik heb hier alleen een lichte lunch en een cappuccino gehad. Over de warme maaltijden kan ik dus (nog) niet oordelen. Toch doet de sfeer goed aan en wat ik aan gerechten voorbij zag komen, kwam erg goed over. Ik heb hier in ieder geval alvast een reservering geplaatst om in december mijn 30e verjaardag te vieren!

Espressobar Kaffeekunst – Oldenburg, Bergstraße 6

Je zou denken, gezien de naam van deze hotspot, dat ze hier gekke dingen doen met koffie of tig soorten espresso verkopen. Nee, dat doen ze niet. Ze maken wel gewoon heel erg lekkere koffie, echt goede cappu’s en hebben andere lekkere dranken. Onder andere de frisdranken van Fritz. Deze koffiezaak zit in één van de leukste achterafstraatjes in de binnenstad van Oldenburg, dus je moet het even weten. Als ik door deze pittoreske straatjes loop krijg ik altijd het gevoel dat ik in het buitenland ben, dan bedenk ik dat ik hier gewoon woon én dan is daar ineens deze leuke koffiebar met mooi terras cq. tuin. Hoe leuk is dat?! Hoewel de bediening niet elke keer tiptop is en je hier niet kunt pinnen, is het zeker één van mijn favoriete hotspots. Maar misschien komt dat door de geweldige (dikke) taarten die ze hebben??

De leukste hotspots De leukste hotspots De leukste hotspots De leukste hotspots

En dan alweer de laatste hotspot in dit item, maar zeker in de top-5 van mijn absolute favorieten:

Anat – Groningen, Verlengde Grachtstraat 1

Ook al is deze ontbijt- en lunchroom pas een paar maanden open, het is nu al gek als je er nog niet geweest bent. Anat is dé hotspot van Groningen! Hier moet je zijn voor ontbijt, lunch, sapjes en gebak. Alles plantaardig, biologisch, naar het seizoen en met ingredienten uit de streek afkomstig. Verantwoord en bewust dus! Ook al ben ik niet vegetarisch of veganistisch, ik hou wel erg van bewust en verantwoord. Omdat er naar de seizoenen en met streekproducten gewerkt wordt, varieert het aanbod telkens. Er is geen vaste menukaart, laat je dus verrassen! Het is bovendien alsof je gewoon bij Anat (inderdaad, zo heet de eigenaresse) zelf thuiskomt. De zaak is knus, maar licht en hip ingericht en je staat zomaar in de keuken.  Deze hotspot blijft dus zeker op mijn to-visit-lijstje staan. Bovendien waren de chocoladetaart en cappuccino met amandelmelk veeeeel te lekker!

De leukste hotspots in Groningen De leukste hotspots in Groningen De leukste hotspots in Groningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.