LaSanne in de buurt: het Noorderplantsoen

LaSanne in de buurt: het Noorderplantsoen

Jaaa wat fijn: ik heb mijn paleisje gevonden! Vanaf 1 juli woon ik weer officieel in Groningen, om de hoek van het Noorderplantsoen. Perfect toch? En daarom leek het me leuk om een soort ode te brengen aan dit prachtige en groene stukje stad. Want dit is stiekem wel de allermooiste buurt om te wonen ;)

Naast het prachtige plantsoen zijn ook de wijken er omheen erg leuk. Van de Oranjewijk (waar ik ga wonen), de Tuinwijk tot aan de Hortusbuurt: allemaal leuke straatjes met veel sfeer. Het Noorderplantsoen zelf is niet alleen een plek om fijn doorheen te wandelen, je kunt er ook picknicken, zonnebaden, eendjes voeren, sporten en op het terras zitten. Het Noorderplantsoen is kortom, een echte hotspot onder de Groningers. Ik voel me echt een geluksvogel dat ik hier zo vlakbij een fijne woning gevonden heb!

Wat maakt de Noorderplantsoenbuurt nou zo fijn?

Noorderzon – met stip op nummer 1 want wat een heerlijk festival! Dit jaar vindt het plaats tussen 18 en 28 augustus. Van beeldende kunst, theatervoorstellingen, live-muziek en lekkere hapjes: het is er allemaal. En dat 10 dagen lang in mijn achtertuin!

Dinercafé De Markies – zit zelfs bij mij in de straat en ik heb er natuurlijk al gegeten. De chef had een leuk juni-menu dat bestond uit 4 gangen. Mooie eenvoudige gerechtjes met een goede prijs-kwaliteit-verhouding.

Heel veel mooie bloemen in de straat :) Gezellige braderie 'Noorderburen' Overstekende zwanen 's Avonds drankjes op het terras bij Lambik Heerlijk healthy lunchen bij Anat

Running Girls, Bootcamp en Open Yoga – wat fijn: ik kan weer een goed sport-ritme opbouwen met al die faciliteiten om de hoek. Running Girls is elke dinsdag een gratis loop-training en er zijn verschillende Bootcamp-clubjes die in het plantsoen hun training houden. En voor de nodige zen, ga ik ook weer beginnen met yoga. Open yoga organiseert bovendien leuke clinics zoals SUP-yoga waar ik afgelopen weekend alvast aan mee deed.

Anat – eerder schreef ik al een leuk stukje over deze vegan hotspot. Zo fijn dat ik er straks zo makkelijk ‘even’ heen kan!

Eetcafé Lambik – ik heb hier nog niet gegeten maar wel op het terras een biertje gedronken. Een leuke plek om in de zomermaanden tot ’s avonds laat te kunnen blijven zitten. Hier ga ik zeker nog eens heen.

Restaurant Zondag – midden in het Noorderplantsoen, met een prachtig terras. Leuk om te ontbijten, lunchen of gewoon voor zomaar een drankje.

Initiatieven vanuit de buurt – last but not least: er zijn tal van leuke initiatieven vanuit de buurt en de buurtvereniging. Denk aan ‘aan tafel bij je buren’ en ‘Noorderburen’ (een braderie van ondernemers uit de buurt). Hoe leuk is het om op deze manier je buurt en buren beter te leren kennen.

En er is vast nog veel meer te beleven bij mij in de buurt. Ik kan nu al niet wachten om dat allemaal te gaan ontdekken! Hebben jullie nog tips?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.