LaSanne februari-nieuws

Het is tijd voor LaSanne februari-nieuws! Vorige maand ben ik begonnen met het versturen van een nieuwsbrief en wil jullie daarmee elke maand voorzien van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen. Laat hieronder gerust een reactie achter wanneer je de nieuwsbrief ook wilt ontvangen :)

Kookworkshops in Groningen

In de eerste nieuwsbrief vertelde ik dat ik deze periode mijn focus heb op het geven van kookworkshops in Groningen. Hoe leuk is het om te merken dat die focus echt helpt: de hele maand februari ben ik bezig met workshops :)

Samen = leuker

En extra tof is het om de samenwerking op te zoeken met andere ondernemers. Als ZZP’er blijf ik namelijk niet graag lang in m’n eigen coconnetje werken, maar zoek ik regelmatig anderen op. Er worden tig leuke meet up’s georganiseerd en ik ga graag kopjes koffie drinken met collega-zzp’ers. Ook al doen zij totaal iets anders, je loopt tegen dezelfde issues aan en kunt elkaar op nieuwe ideeën brengen.

Zo gaf ik afgelopen vrijdag een kookworkshop in samenwerking met Maaike voor de medewerkers van Triple Pro Online Marketing. Maaike heeft een fulltime baan maar is daarnaast bezig met eigen workshops voor bedrijven. Thema’s als ‘de ideale klant’, ‘teamrollen’ en ‘communicatie’ komen daarbij aan bod. Wij zagen daar een mooie combinatie met mijn kookworkshops in.

LaSanne nieuws - februari LaSanne nieuws - februari

Communiceren kun je leren

We lieten de collega’s eerst aan de slag gaan met de recepten om halverwege voor verwarring te zorgen: recepten van tafel en doorschuiven naar het volgende gerecht! Degene die begonnen was moest het gerecht overdragen. Tja, dat ging natuurlijk niet helemaal vlekkeloos. Hoewel de communicatie en overdracht beter had gekund, is het team er toch in geslaagd om een driegangenmenu op tafel te zetten. Er kwam wel wat commentaar op de kip: die was niet op smaak. Nee klopt, de kruiden waren onaangebroken. Oeps! ;)

De foto’s hier boven zijn trouwens van de workshop. Vooral de extra lange lap pasta was erg leuk om te maken en echt teamwork.

Het was al met al niet alleen een heel gezellige avond, maar ook erg leerzaam en waardevol door de opdrachten tussendoor en door goed te evalueren.

Creëer en werk samen

Wat ik jullie nog mee wil geven? Blijf niet te lang op je eigen eilandje en zoek anderen op. Je blinde vlek verdwijnt, je wordt creatiever en het is gewoon veel leuker om te delen :)

Happy February!

Sanne van LaSanne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.