Uit werken & uit drinken

Deze keer geen ‘uit eten & uit drinken’ maar een ‘uit werken & uit drinken’. Leuk! Als zelfstandig ondernemer én als blogger, neem ik graag mijn laptop mee en zoek ik de meest relaxte werkplekken op in de stad. En ik ben niet de enige die deze manier van werkt; in vele goede koffie-hotspots zitten mensen te werken. Afgelopen week heb ik er een soort missie van gemaakt om de perfecte werkplek te vinden. Ik ben al op diverse plekken geweest en heb nog geen ‘lievelings’ aan kunnen wijzen. Dat kan maar één ding betekenen: op meerdere plekken kun je goed werken én is de koffie (of thee en sapjes) erg lekker. Ik heb speciaal voor jou mijn hotspots op een rijtje gezet:

Coffee Company

Zowel de vestiging in de Oude Ebbingestraat als die aan de Carolieweg, lenen zich goed als werkplek. Mijn voorkeur gaat uit naar de vestiging aan de Carolieweg; met geluk bemachtig je hier een plekje bij het raam met uitzicht op de Martinitoren. De koffie en cappu’s zijn fijn en je kunt er ook heerlijk snoepen :)

Bakkerij Blanche

Dit vind ik een goede plek voor zakelijke afspraken in de ochtend. De geur van vers gebakken brood in combinatie met koffie, is erg fijn. Echt achter mijn computer werken heb ik hier nog niet gedaan, maar zou zeker wel kunnen. Dit is een plek waar ik altijd terug blijf komen, al is het alleen al omdat de zaak er zo super mooi uitziet.

De Uurwerker

Bij de Uurwerker is een hoek speciaal ingericht voor flex-werkers. Je kunt er bij het raam zitten of aan tafel zodat je wat meer ruimte voor je spullen hebt. Je haalt je drankjes en lunch bij de bar. Het idee van deze zelfbediening begrijp ik wel, hoewel ik toch moeite kan hebben om m’n laptop en andere waardevolle spullen onbewaakt achter te laten op mijn werkplek. Dit dilemma heb ik trouwens ook bij Coffee Company en ik moet er denk ik gewoon maar aan wennen en vertrouwen op alle goede en lieve mensen in Groningen ;) Bij De Uurwerker kun je trouwens prima lunchen én hebben ze lekkere sapjes.

De leukste hotspots in Groningen De leukste hotspots in Groningen De leukste hotspots in Groningen De leukste hotspots in Groningen

Doppio Espresso

Ook zo’n typische flex-werk-hotspot. Hier bedienen ze wel bij je aan tafel, dus dat is alvast een pluspunt. Ik was voorheen eigenlijk niet zo’n Doppio-bezoeker, maar ik moet toegeven: hier werken is toch best wel chil. Sommige tafeltjes zijn wat klein, maar desondanks heb je hier alles wat je nodig hebt om goed en rustig te kunnen werken.

Kattencafé Op z’n kop

Kattencafé Op z’n kop wilde ik al een tijdje ‘uitproberen’. De combinatie kat en computer doen het thuis ook altijd goed (Thomas komt graag helpen als ik aan het werk ben door vóór het beeldscherm te gaan zitten). Dus met zes katten in een café leek me dat wel wat ;) De bezoekers zijn voornamelijk bezig met de katten en tja, die lieve snoezels trekken ook mijn aandacht wel. Dus van heel hard werken is het die middag helaas niet gekomen. Toch is dit een erg leuke plek voor een kop koffie of om te lunchen.

De leukste hotspots in Groningen De leukste hotspots in Groningen De leukste hotspots in Groningen De leukste hotspots in Groningen

BAQ Brood & Café

Ook hier geldt dat de geur van versgebakken brood en koffie, een zeer fijne combi is om je werkdag goed bij te beginnen. Ik vind dit dan ook bij uitstek een plek om ’s ochtends te gaan zitten, als de zaak net open is en er nog niet zoveel andere bezoekers zijn. Ideaal ook voor je late ontbijt en natuurlijk om te lunchen.

Het Concerthuis

Bij Het Concerthuis kun je op elk moment van de dag wel goed terecht. Ik heb hier nog niet met mijn laptop zitten werken maar al wel een aantal keren meetings en vergaderingen gehad, en daar leent deze plek zich erg goed voor. En oja, ze hebben super lekkere sapjes, thee én speciaalbiertjes (voor na het werk ;)).

Als ik weer nieuwe hotspots heb gevonden, deel ik ze natuurlijk ook weer op mijn blog. Wat zijn jullie favoriete plekken om te werken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.