Uit eten & uit drinken #5

Uit eten & uit drinken #5 alweer. Ja leuk! Alweer nieuwe hotspots waar ik de afgelopen weken geweest ben. Deze keer even niet Groningen-minded: er zijn natuurlijk nog zoveel andere leuke plekken ;)

Te beginnen met een adresje in eigen stad. Deze zaak is niet nieuw in de stad of onbekend. Nee, we komen er juist wel eens vaker. Des te meer reden om het met jullie te delen en jullie (hopelijk) naar Oldenburg te lokken ;)

Käse Friese Oldenburg – Gaststraße 23

Dit is eigenlijk een favoriet adresje van vriendlief. Een fijne delicatessenzaak voor de fijnproever! Je kunt hier allerlei kaasjes (uit 12 verschillende landen) kopen, maar ook vleeswaren (oa. Paté, jum!), huisgemaakte antipasti, brood uit de steenoven, wijn, potjes met fijne tapenades, olijfolie, chocolade, espresso-bonen, etc etc. Dus af en toe liggen er ineens ‘verdachte pakketjes‘  in de koelkast en weet ik: vriendlief heeft weer ingekocht. Zijn lievelings: kaas gerijpt in een vat waar rode wijn in gezeten heeft. Ik vind ook de eendenborstfilet voor op brood of een toastje erg lekker… Je merkt wel: het is een luxe zaak met luxe producten en bijbehorende prijzen. Neem dus een goedgevulde portemonnee mee want eenmaal binnen, zie je van alles lekkers en wil je meer meer meer! En daar is niks mis mee: af en toe moet je jezelf verwennen!

De leukste hotspots

Broodje Bewust Leeuwarden – Groentemarkt 1-3

Ja, dan nu écht eindelijk een bezoek gebracht aan deze broodjeszaak in Leeuwarden! Deze stond al een hele tijd op het to-visit-lijstje van mij & vriendinnetje Sanne (ja, we heten allebei Sanne ;)). Fabian, één van de eigenaren, is een oud klasgenoot van ons (kleuterklas en basisschool) dus het was extra leuk om te ontdekken hoe mooi de zaak is en hoe lekker de broodjes zijn. Alles bio, healthy, verantwoord, spelt, oer… tja, gewoon erg fijn van deze tijd en hip! Ik had een zuurdesembol met een spread van hazelnoten en vijgen en daarna een smoothie met oa. bietjes en appel. Erg lekker! Het verliep af en toe wat rommelig qua bediening en sommige dingen waren op. Maar goed, daar doen we niet moeilijk over. Ze hebben bovendien heerlijk gebak, repen Tony’s om mee te nemen en een bezorgservice. Conclusie: I like Broodje Bewust!

De leukste hotspots De leukste hotspots De leukste hotspots De leukste hotspots

En dan nog dit adresje in Den Haag. Een beetje uit de Noordelijke route die ik meestal neem, maar toch weer wel logisch omdat m’n zus in Den Haag woont…

Britten á Table Den Haag – Annastraat 17

Voor een zeer bijzondere gelegenheid (het burgerlijk huwelijk van m’n zus) kwam ik op een doodnormale maandag terecht bij deze zaak. Het was heerlijk weer dus de tafel was buiten op de stoep voor ons gedekt. Britten á Table wordt gerund door twee enthousiaste dames die ’s ochtends zelf de ‘bruids’-taart gemaakt hadden. Heeeeerlijk! Je kunt hier niet alleen heerlijke taart eten, maar ook high tea-en en lunchen. Op deze dag gingen ze speciaal voor ons open. Daardoor was het intiem en erg persoonlijk. Buiten op het terras was het goed toeven maar de zaak ziet er van binnen ook erg mooi uit. Een adresje om te onthouden en zeker nog eens terug te komen!

De leukste hotspots

Dat was het alweer! Aan item #6 wordt gewerkt (echt hard werken hoor, al die kopjes koffie, stukken taart en leuke dinertjes ;)). Binnenkort dus weer een nieuw item van Uit eten & uit drinken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.