Nieuw item op mijn site! Het leek me namelijk leuk om mijn favoriete restaurants en koffietentjes met jullie te delen. Het is natuurlijk niet zo dat ik telkens op pad ben en telkens maar weer uit eten ga of persé weer koffie moet drinken en taart wil eten. Maar als ik dan toch zo’n fijne plek ontdek of juist ergens graag terugkom, dan is het ook leuk om daar iets over te schrijven.

Daarom eerst mijn favoriet (ik kom hier helaas veel te weinig, maar als ik er kom is het altijd goed):

Black & Bloom Groningen – Oude Kijk in ‘t Jatstraat 32

Toen ik afgestudeerd was kreeg ik van m’n ouders een espresso-apparaat cadeau, zo eentje waarbij je alles zelf moet doen. Omdat het nogal precies komt met het maken van een goede shot espresso heb ik twee keer een workshop gedaan. Dit kon toen bij Coffee United dat werd gerund door Gerben. De workshops waren leuk en leerzaam en het maakte dat ik regelmatig terugkwam bij Coffee United en de cappu’s van Gerben de allerlekkerste van de stad vond. Sinds twee jaar heeft hij zijn eigen zaak (Black & Bloom dus) en heeft hij een nog beter aanbod van koffie, cappu’s en andere heerlijke dranken. Bijvoorbeeld de Cold Drip met Ginger Ale. Zo leuk om te zien dat hij echt aandacht heeft voor de verschillende bereidingswijzen van koffie. Bovendien heeft hij telkens andere bonen, nieuwe soorten, malingen, mengsels en met de seizoenen mee. Je kunt merken dat hij alles over heeft voor zijn zaak en er echt verstand van heeft. Zijn zaak is niet voor niets de nummer 2 (!!) van de Misset Koffie Top 100…

Wat Black & Bloom nog meer zo leuk maakt? De teksten op het bord dat voor op de stoep staat; de ongedwongen huiskamersfeer in de zaak; je kunt alles ook ’to go’ krijgen; de zaak is gewoon op zondag open; Gerben zegt ‘lieverd’ tegen je als hij je koffie serveert en zijn vrouw bakt de taarten. Wat wil je nog meer?

De leukste hotspots in Groningen

Kaffeehaus Lindenallee Oldenburg – Lindenallee 50

Toen ik nog in Oldenburg woonde, zat dit koffiehuis ongeveer bij mij om de hoek en behoorde het tot mijn favorieten. In Duitsland zijn ze nou eenmaal erg goed in het maken van taarten en ander gebak. Je kunt dan ook rekenen op grote en dikke stukken. En bij dit koffiehuis zit het wel goed met de ‘Kaffee und Kuchen’. Bovendien bereiden ze hun gerechten zoveel mogelijk met bio-ingrediënten. Dat maakt dat je bosbessentaart ook écht naar bosbessen smaakt (in plaats van een grote hap zoetigheid). Toen ik er een keer met een vriendinnetje kwam, ontdekte ik dat ze ook erg goed zijn in lunchgerechten: fijne salades, soepen en hartige taarten. Leuk aan deze zaak: de heerlijk tuttige inrichting (het doet aan als een Engels theehuis) en het fijne terras waar je ook in het najaar nog prima kunt zitten.

De leukste hotspots

En dan ben ik nog leuk uit eten geweest bij:

Marathonweg Amsterdam – Marathonweg 1-3-5

Toen ik samen met vriendlief een weekendje Amsterdam deed omdat we het nieuwe Rijksmuseum nog steeds niet gezien hadden, moesten we natuurlijk ook ergens eten. Ik wilde niet bij een of ander keten-restaurant eten, maar bij een tent waar de Amsterdammers zelf graag heen gaan, ‘local’ dus ;) En na wat online zoeken kwam ik op restaurant Marathonweg. Wat een leuke plek! Sfeervol en hip ingericht en met knusse hoekjes en kleine tafeltjes. En het eten was echt top. Ze bereiden zoveel mogelijk op hun ‘Green Egg’, een grill op houtskool, en dat proef je terug. Vanwege die grill kozen wij voor een vleesgerecht en daar serveerden ze dan wel frites, salade en warme groente bij. Maar dan wel echt lekkere frites en echt lekkere salade (met appel en nootjes) en groente. Ook de prijs was ‘right’ en de bediening goed. Dit restaurant is zeker de moeite waard!

De leukste hotspots

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.