Salade met sinaasappel & dadel

Salade met sinaasappel & dadel

Wauw, de zomer op je bord met deze salade met sinaasappel & dadel! Daar word je blij van toch? En dan is deze salade ook nog eens een ware smaakbom. Sinaasappel, dadel, radijs, munt, rucola: het past verrassend goed bij elkaar. Gewoon een keer maken dus.

Ingrediënten (ca. 4 pers.):

  • 2 handsinaasappels
  • stuk of 10 dadels
  • stuk of 8 radijsjes
  • gemengde salade met rucola
  • een rode ui
  • een handje verse peterselie
  • een takje verse munt
  • een potje kappertjes

Voor de dressing

  • ca. 3 el olijfolie
  • het sap van een halve citroen
  • klein teentje knoflook, geperst
  • flinke snuf kaneel
  • 1 thl venkelzaad
  • zout & peper

Bereidingswijze:

De sinaasappels kun je het beste schoonmaken door ze met een groot scherp mes eerst te schillen. Snijd de ‘kontjes’ er van af en dan met de ronding mee, de schil. Snijd ook het wit van de sinaasappel, dit smaakt namelijk bitter. Snijd dan plakjes van de sinaasappel en verwijder vervolgens zoveel mogelijk vliesjes tussen de partjes. Dit lijkt veel werk, maar valt reuze mee. Als de sinaasappel niet te sappig is, komen de partjes er zo uit. Maak ook de radijsjes schoon en snijd in plakjes. Snijd de rode ui in mooi dunne ringen. Ontpit vervolgens de dadels en snijd in tweeën of drieën. Laat de kappertjes uitlekken en snijd de verse peterselie en munt fijn. Maak een mooie saladeschaal of plate op door er eerst de gemengde sla-melange op te verdelen. Verdeel dan ook de sinaasappelpartjes, rode ui, dadel, radijsjes en kappertjes erover en de verse kruiden.

Klop de dressing van de olijfolie en het citroensap. Voeg de knoflook, kaneel, venkelzaad en wat zout & peper toe. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak. Verdeel dan de dressing over de salade. That’s it!

Bereidingstijd: 25 min.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *