img_6080a

Heerlijk die smaken van het najaar! Zachte pompoen en courgette, linzen en pittige kruiden. Dit is de perfecte éénpans-hap voor deze koude dagen. Comfortfood: ik hou er van!

Dit heb je nodig voor 3 á 4 personen:

  • een halve pompoen
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • portie linzen voor 4 personen
  • ca. 150 gr feta
  • handje verse platte peterselie, fijngesneden
  • het sap en rasp van een citroen
  • olijfolie
  • zout & peper
  • ca. 1 thl sumak, chilipoeder of gerookte paprikapoeder.

Maak de pompoen schoon en snijd in parten. Verwijder de zaadlijsten en eventueel ook de schil. Snijd dan mooie blokjes van de pompoen. Maak de courgette schoon en snijd deze in blokjes. Snipper de ui.

Breng in een pan de linzen met ruim water aan de kook. Kook de linzen gaar in ca. 15 minuten. Giet ze daarna af in een vergiet. Doe ondertussen de pompoen in een pan met ruim water en breng ook deze aan de kook. Verhit een scheut olie in een grote koekenpan of wok en fruit de gesnipperde ui erin aan. Voeg de courgette toe en bak dit samen gedurende ca. 10 minuten aan. Voeg de sumak (of wat je anders aan kruiden gebruikt) toe.

Als de pompoen gaar is, giet je het kookvocht af en voeg je de pompoen toe aan de ui en courgette in de koekenpan. Voeg naar smaak zout & peper toe en het sap van de citroen. Schep een aantal keren om. Voeg dan ook de linzen en peterselie toe en roer door elkaar.

Brokkel er als laatste de feta overheen en breng eventueel wat hoger op smaak met zout & peper. En dan is je heerlijke najaars-hap klaar. Eetsmakelijk!

Bereidingstijd: 30 min.

Variatietip: Gebruik gerust andere groente zoals bloemkool, paprika, wortel of pastinaak. Net wat je lekker vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *