Pittige kip uit de oven

Dit gerecht is altijd een succes bij mijn kookworkshops. Zó lekker! Tijd om het recept met jullie te delen dus.

Ingrediënten:

  • Kippenvleugeltjes / -pootjes of -dijen – net wat je lekker vindt en hoeveel je wilt p.p.
  • 50 gr boter
  • 3 eetlepels honing
  • scheut olijfolie
  • 1 rode peper
  • 2 theel paprikapoeder
  • peper en zout
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 200 graden. Smelt de boter in een steelpannetje en giet daarna over de kip in een kom. Voeg de olijfolie en honing toe en schep door elkaar. Hak de rode peper en knoflook heel fijn en schep samen met de paprikapoeder, peper en zout door de kip.

Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de kip rondom mooi bruin, ongeveer 3 minuten aan. Schep ze daarna in een ovenschaal of op een bakplaat en bak ze verder gaar in 20 min in de oven. Controleer of ze goed gaar zijn van binnen. That’s it!

Bereidingstijd: ca. 35 min.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *