LaSanne recept voor omelet met hüttenkäse, appel & kiemen

Recept voor omelet met hüttenkäse, appel & kiemen

Ik wist het al een tijdje, maar wat een heerlijk kookboek is The Green Kitchen. Dit recept wil ik daarom graag met jullie dele. Ik heb het nog geprobeerd: het recept precies opvolgen. Maar het lukte me niet helemaal. Het is dus een LaSanne-versie geworden. Maar zeker niet minder lekker ;)

Ingrediënten (pp.):

  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • 2 el hüttenkäse
  • flinke snuf kaneel
  • een halve appel
  • een flinke pluk kiemen, zoals alfalfa
  • ca 1,5 el geroosterde zonnebloempitten
  • 1 thl tijm, vers of gedroogd
  • snuf zout en peper
  • lepeltje kokosvet of scheutje olijfolie

Bereidingswijze:

Kluts de eieren met de melk in een kom los. Verhit het kokosvet of de olie in een koekenpan en draai het vuur op middelhoog. Voeg het geklutste ei toe en bal er een mooie omelet van. Roer de kaneel en hüttenkäse door elkaar in een kommetje. Maak de appel schoon en rasp deze. Als de omelet klaar is, leg je deze voorzichtig op een bord en laat je ‘m even afkoelen. Verdeel er dan de hüttenkäse, appel, kiemen, tijm en zonnebloempitjes over. Strooi er nog wat zout en peper over en rol op. Snijd ‘m eventueel doormidden en voila: je ontbijt of lunch is klaar. Jumjum en super gezond!

Bereidingstijd: 15 min (de omelet kun je ook prima een dag van tevoren maken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *