Mini-taartje met rozenbottel, sinaasappel & lavendel

 

Mini-taartje met rozenbottel, sinaasappel & lavendel

Dit is echt zo’n taartje om in één keer in je mond te kunnen stoppen. Jum! Vandaag deel ik het recept met jullie. Rozenbotteljam lijkt misschien een omfiets-product, maar niets is minder waar: dit koop je gewoon bij de Appie of de grotere supermarkt. En voor de lavendel geldt: gewoon bij de kruidenkraam op de markt. Ook lekker om er thee van te zetten trouwens.

Ingrediënten:

  • Dit heb je nodig voor de deegbodem: 200 gr bloem, snuf zout, 60 gr poedersuiker, 100 gr boter (op kamertemperatuur) en 2 eieren.
  • Voor de vulling: 250 ml slagroom, 250 ml naturel roomkaas, kneepje honing en 5 blaadjes gelatine.
  • Als topping: rozenbotteljam, 1 sinaasappel en ca. 1 el lavendel.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 C. Vet een bakvorm met kleine rondjes in met wat zachte boter (zo’n mini-muffin-vorm. Ik heb de mijne bij Xenos gekocht). Maak dan eerst de deegbodem. Doe hiervoor de ingrediënten bij elkaar (zeef de bloem en poedersuiker van tevoren) en kneed door elkaar tot een glad deeg. Neem telkens een beetje deeg en druk dat in het bakblik tot mooie bakjes. Bak de taartbodempjes in ca. 10 minuten af en laat ze afkoelen.

Laat de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water zacht worden. Sla ondertussen de slagroom stijf tot de dikte van yoghurt en voeg de roomkaas toe. Roer door elkaar tot de klontjes roomkaas verdwenen zijn. Voeg naar smaak een kneepje honing toe. Breng een klein bodempje water in een kleine steelpan aan de kook. Knijp de gelatine uit en los volledig op in het bodempje water. Voeg dit toe aan het roommengsel. Giet vervolgens voorzichtig in de kleine taartbodempjes. De taartjes laat je in de koelkast in een half uur tot een uur stijf worden.

Schep dan op elk taartje een beetje rozebotteljam. Maak de sinaasappel schoon en snijd er kleine partjes uit. Versier de taartjes met een partje sinaasappel en een klein beetje lavendel. De lavendel kan al snel overheersend zijn qua smaak, dus een paar polletjes zijn al voldoende.

Bereidingstijd: 60 á 80 min (incl. opstijven).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *